Shindo

Mitä Shindo on?

Shindo on kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentouttavia venytyksiä ja hoitoja.

Menetelmän lähtökohtana on kuusi perusvenytystä ja niitä tehostavia ja pehmentäviä variaatioita, jotka opettavat kuuntelemaan omaa kehoa. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Shindo auttaa myös löytämään omaa tasapainoa. Venyttelytunneilla ikään kuin istahdetaan oman kehon ääreen kysymään, mitä sille kuuluu. Tunneista erityisiä tekee se, että ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä. Syvä hengitys ja rauhalliset venytykset auttavat päästämään irti stressistä, kehää kiertävistä tunteista ja vapauttavat tähän hetkeen.

Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Sitä voi harrastaa yksin, parin kanssa tai osallistumalla venyttelyryhmiin. Hoitomuotona shindoa voi käyttää esimerkiksi stressin lievitykseen, lihaskireyksien vapauttamiseen ja uupumisesta palautumiseen.

Shindo on rekisteröity tavaramerkki. Koulutus on säänneltyä ja valvottua. Suomessa Shindoa edustaa ja valvoo Shindo ry.

Shindo-hoito

Shindo-hoito on koko kehon kattava hoito, jossa hoitaja käy lempeästi painellen ja kevyesti hieroen läpi hoidettavan kehoa. Hoidettava makaa mukavasti futonilla tai istuu tuolilla tai lattialla. Hoidettavalla on rennot omat vaatteet yllään. Hoitaja käyttää hoidossa shindoliinaa eikä koske asiakasta paljaalle iholle.

Hoito on rentouttava ja tasapainottava. Kesken hoidon nukahtaminen on tavallista eikä siitä ole haittaa – päinvastoin. Tervetuloa rentoutumaan Töölöön!

HYVÄ TIETÄÄ

  • Hoitoihin ei voi tulla kuumeessa, alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena tai krapulassa eikä myöskään, jos sinulla on todettu esim. tarttuva ihosairaus. Jos sinulla on vakava sairaus tai muuten epäilet onko hoito hyväksi, keskustele lääkärin ja/tai minun kanssani.
  • Shindoon tullessasi ota mukaan mukavat joustavat vaatteet, joissa on venytyksiä helppo tehdä.
  • Odotustilaa ei valitettavasti ole, joten tule aikaisintaan muutamaa minuuttia ennen hoitoa paikalle. Älä myöhästy, sillä se on hoitoajasta pois.
  • Hoidon jälkeen ota rennosti ja vältä raskasta fyysistä rasitusta. Keho on puhdistustilassa ja esim. lihaksien palautuminen kestää jonkun aikaa.

Varaa hoitoaikasi
p. 040 413 8024,
ilopisama@gmail.com

Shindo-venyttely

Shindo-venytykset ovat tehokas tapa purkaa kehoon kertyneitä kuormituksia. Samalla mieli kirkastuu ja rentoutuu. Venytykset ovat yksinkertaisia ja ne tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen ja arvostaen. Keskitytään myös hyvään hengittämiseen ja opitaan läsnäoloa ”tässä ja nyt”.

Shindo-venytykset on hyvä opetella koulutetun ohjaajan tai hoitajan kanssa. Näin oikeat asennot ja liikkeitä tehostavat hoito-otteet löytyvät. Kun homma on hanskassa, kannattaa venyttelyitä jatkaa säännöllisesti kotona.

Ilopisama järjestää lyhyitä aikuisille tarkoitettuja venyttelykursseja. Voit kysyä myös omalle porukalle omaa ryhmää.

SHINDO®-PERUSKURSSI

Kurssilla rentoudutaan ja kuunnellaan omaa kehoa. Sisältönä ovat kuusi perusvenytystä, shindolle ominainen tilaa ja tukea antava kosketus sekä shindon hoidollisten periaatteiden oppiminen varvas-, hartia- ja selkähoidon avulla.

Opittuja asioita voi käyttää yksityisesti omassa lähipiirissä. Kurssisisältö antaa työkaluja omaan kehon ja mielen huoltoon.

 Shindo®-peruskurssi 

ilopisama@gmail.com