Hieronta

Klassinen hieronta on aina suosittu ja erittäin hyväksi havaittu hoitomuoto. Hieronta auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Se vaikuttaa kehoon ja mieleen kokonaisvaltaisesti.

Hieronnassa lihaksia muokataan erilaisilla hierontaotteilla. Hoito tapahtuu hierontapöydällä. Vaatetuksena alusvaatteet. Hoidon aikana käsiteltävä alue on paljaana.

Hieronta rentouttaa ja palauttaa lihaksia rasituksesta. Se vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua. Hieronta lievittää kipua, stressiä ja päänsärkyä. Hoidon jälkeen nukkuu yleensä tavallista paremmin.

Olen koulutettu hieroja. Koulutettu hieroja on nimikesuojattu ammattinimike, jota saa käyttää koulutetun hierojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran JulkiTerhikki-rekisteristä voi nimen perusteella tarkistaa hierojan ammattipätevyyden.

HYVÄ TIETÄÄ

  • Hierontaan ei voi tulla kuumeessa, alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena tai krapulassa eikä myöskään, jos sinulla on todettu esim. tarttuva ihosairaus. Jos sinulla on vakava sairaus tai muuten epäilet onko hoito hyväksi, keskustele lääkärin ja/tai minun kanssani.
  • Laita mukavat alusvaatteet, jotka eivät kiristä. Voit pitää halutessasi rintaliivit päällä, kunhan hartiaseutuun pääsee käsiksi. Ota huomioon, että hieronnassa käytettävä öljy voi hiukan tahria alusvaatteita.
  • Odotustilaa ei valitettavasti ole, joten tule aikaisintaan muutamaa minuuttia ennen hoitoa paikalle. Älä myöhästy, sillä se on hoitoajasta pois.
  • Hoidon jälkeen ota rennosti ja vältä raskasta fyysistä rasitusta. Keho on puhdistustilassa ja esim. lihaksien palautuminen kestää jonkun aikaa.
  • Henkilöstä riippuen hoitoreaktiot vaihtelevat paljon. Osa nukkuu seuraavan yön tavallista paremmin ja on rento olo, mutta sen kummempaa ei ole havaittavissa. Osalla voi tulla negatiivisiakin vaikutuksia esim. päänsärkyä (lievennät tätä juomalla paljon vettä), lihassärkyä (lihasten verenkierto on parantunut), vessassa käyntejä tavallista enemmän (nestekierto paranee) tai vilun tunne (laita lämpimästi päälle). Tiedät itse parhaiten, kuinka yleensä reagoit asioihin. Jos olet herkkä, olet tässäkin asiassa herkkä.